Ingrediënten:
1 pot mayonaise van 500 ml
3 a 4 teentjes knoflook, geperst
2 a 3 augurken, fijngehakt in de keukenmachine
100 ml slagroom
Meng alles door elkaar. That's it. De truc is dat de stukjes augurk de knoflooksaus fris en knapperig maken en het lijkt of er allemaal stukjes knoflook in de saus zitten.
Ingrediënten:
1 pot mayonaise van 500 ml
1 bol knoflook
100 ml slagroom
Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, zodat je 't begin van de teentjes kunt zien. Zet de bol in een vuurvast schaaltje en overgiet met olijfolie. Zet de bol ongeveer een half uurtje in de oven, zodat de knoflook gepoft is. (Je kunt ook meerdere bollen tegelijk poffen en ze flink in de olie zetten. De teentjes smeer je op 'n stukje stokbrood. De olie krijgt een heerlijke knoflooksmaak, laat afkoelen en giet in een fles). Als de knoflook enigszins afgekoeld is, knijp je alle teentjes eruit en pureer je ze met de mayonaise en slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten