Voor degenen die de boeken nog nooit hebben ingezien: 'Naked' sloeg helaas niet op de manier waarop Chef Jamie het liefst achter het gasfornuis plaatsnam. Op de achterkant van het boek wordt de titel verklaard: 'The Naked Chef gaat om het weglaten van het overbodige, het terugbrengen tot de essentie. Ik laat zien hoe ik thuis kook, eenvoudig, maar toch bijzonder. Met eerlijke ingrediënten, vol smaak. Ik wil met minimale moeite een maximum aan smaak op tafel zetten, om er daarna uitgebreid van te genieten met familie of vrienden Dat is waar koken om draait, dat is wat koken leuk maakt'. Check. Volledig mee eens. Jamie was 23 toen hij dit schreef en zijn eerste kookboek uitbracht.
Ondanks afwezigheid van foto's van naakte Jamies zijn de boeken mij erg dierbaar. De recepten waren voor mij als beginneling makkelijk te maken en hebben mij geinspireerd om te gaan experimenteren met ingrediënten. Een van de recepten die ik vaak gemaakt heb is de 'Carpaccio van rundvlees'. Eigenlijk niets anders dan het kruiden en kort aanbakken van een flink stuk runderfilet en het dan in mooie plakjes snijden. Dit recept was voor mij een openbaring. Zo simpel, zo heerlijk, zo weinig moeite voor een groots resultaat. Zelfgebakken foccacia van Jamie erbij en alle lof viel mij ten deel. Jamie, bedankt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten