zaterdag 28 mei 2011

Test tomatenpuree

En dan de blikjes tomatenpuree. Ik heb er vier getest. Tomatenpuree kost echt zo goed als niets. Die van Chiara is 0,06 cent, afgerond bij de kassa dus 0,05 cent. Maar ook hier zijn de prijsverschillen groot: de tomatenpuree van Del Monte is maar liefst ruim vijf keer duurder: 0,32 cent. De tomatenpuree van AH kost 0,19 cent en voor de hot puree van AH betaal je 0,23 cent. Qua kleur zien ze er allemaal hetzelfde uit. Ook over de smaak kan ik kort zijn: Del Monte en Chiara zijn lekker romig, AH is stroevig in de mond, maar verder qua smaak hetzelfde. AH Hot smaakt bitter, vies, en het 'Hot' gebeuren voegt in mijn ogen niets toe. Tomatenpuree is tomatenpuree, daar moet je niet mee gaan rotzooien. Als je 'hot' wilt voeg je gewoon een vers of gedroogd chilipepertje toe.

Conclusie: ga voor de Chiara van 0,06 cent, die is prima.

Rest nog de vraag 'wat doe je met vier potjes tomatenpuree (en vijf blikken tomatenblokjes)?'. Ik dacht er een lekkere lasagne mee te maken, maar al googlend kwam ik op een nog beter idee. Toen ik googlede op 'test tomatenpuree' kwam ik terecht op de site 'mens-en-gezondheid'. Wat blijkt? Tomatenpuree is goed tegen rimpels!

'Voor het onderzoek aten tien proefpersonen drie maanden lang elke dag 55 gram tomatenpuree. Om de opname van de werkzame stoffen in de puree te verhogen, dronken de proefpersonen daar ook 10 gram olijfolie bij. Na drie maanden bleek er in hun huid veel meer procollageen te zijn aangemaakt. Ook bleek de huid beter bestand tegen uv-stralen. Het effect van tomatenpuree kan zelfs worden vergeleken met dat van een zonnebrandcrème met een lage factor. Allemaal aan de tomatenpuree dus!'

Oh, je hoeft het niet op je gezicht te smeren, je eet het gewoon op. Dan wordt het toch lasagne.

1 opmerking: