zaterdag 21 mei 2011

Groene garnalencurry

Een Thaise curry op tafel in minder dan 30 minuten? Echt, curry maken is makkelijker dan je denkt. Begin simpel en maak het ingewikkelder naar mate je ze meer maakt. Ik maak tegenwoordig mijn eigen currypasta en voeg naar smaak kruiden specerijen toe aan mijn curries. Daar worden ze niet authentieker van, maar wel des te lekkerder.

Thailand en India vormen de bakermat van de curries. Maar wat is nou een Thaise curry en wat een Indiase?
Thaise curries bevatten over het algemeen veel kruiden en hebben een wat dunnere saus. Het zijn vaak frisse, pittige gerechten en worden veelvuldig met vis bereid. Bij Indiase curries denk je aan specerijen en een dikke saus. Aromatische, rijke stoofschotels op basis van lam of kip.

De groene garnalencurry, waarvan ik je hier het recept geef, is een typische Thaise curry. De rode kipcurry die binnenkort op mijn blog komt is een Indiase curry. De gele groentencurry is ook Indiaas.

Groene garnalencurry voor 4 personen

500 gram tijgergarnalen (diepvries)
1 blikje kokosmelk
2 eetlepels groene currypasta
500 gram groenten, bijvoorbeeld courgette en paksoi, gesneden
Olijfolie
Evt. verse koriander om eroverheen te strooien

Zet een wok met wat olie op het vuur. Bak de currypasta een minuutje zodat de smaken loskomen. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg de witte gedeeltes van de paksoi en bak nog een minuut mee. Voeg de kokosmelk en de bevroren garnalen toe en laat het geheel vijf minuten pruttelen met de deksel op de wok. Voeg tot slot de groene stukjes paksoi toe, roer goed door, proef of je de curry pittig genoeg vindt en serveer met rijst en naanbrood. Bestrooi de curry eventueel met verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten