zondag 29 mei 2011

Vegetarische tomatenlasagne

Vegetarische tomatenlasagne

Ingrediënten voor 8 personen:











5 blikken tomatenblokjes
3 blikjes tomatenpuree (de hot puree heb ik weggegooid)
2 uien
5 teentjes knoflook, geperst
1 aubergine
1 courgette
flinke scheut rode wijn
1 potje zwarte olijven
handje verse tijm
2 eetlepels gedroogde oregano
veel geraspte kaas
lasagnebladen

Snipper de uien en laat ze een half uurtje op laag vuur sudderen, zodat ze zoet en glazig zijn. Voeg de knoflook toe. Zet het vuur hoger, voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en voeg ze toe. Overgiet het geheel met een flinke scheut rode wijn. Voeg daarna de blikken tomatenblokjes toe, de tijm, oregano, olijven en peper/zout naar smaak. Laat het geheel een half uurtje sudderen, zodat de smaken kunnen intrekken. Bouw dan laagje voor laagje de lasagneschotel op (je hebt waarschijnlijk meerdere ovenschalen nodig voor deze hoeveelheid).

Ik maak meestal ook een grote pan bechamelsaus, die ik er op het laatst overheen giet. Verdeel er daarna flink wat geraspte kaas over en zet de schalen een minuut of 20 in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Ook lekker: maak een mengsel van twee bekertjes creme fraiche en een bakje ricotta en schep er halverwege het opbouwen van de lasagne een laagje doorheen.

Niet vega? Voeg 4 blikjes tonijnstukjes op water toe voor een vislasagne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten