zondag 22 mei 2011

Rode kipcurry

Een rode kipcurry maken is net zo gemakkelijk als een groene garnalencurry binnen 15 minuten op tafel zetten. Voor een zachtere smaak van de curry (wij Nederlanders moeten voorzichtig wennen aan al die pittige smaken) voeg ik tomatenpuree aan de currypasta toe. Hou je van pittig? Dan kun je de tomatenpuree ook vervangen door een extra eetlepel currypasta. Laat je niet van de wijs brengen door de wat langere ingredientenlijst. Het vereist misschien een bezoekje aan de toko om alle specerijen te bemachtigen, maar zodra je die in huis hebt is het in elkaar draaien van de currypasta nog geen twee minuten werk.

Rode kipcurry voor 4 personen

500 gram kipfilet (of 8 kippendijen)
1 blikje kokosmelk
2 eetlepels rode currypasta
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kardemom
Olijfolie
50 gram amandelschaafsel

Pel de ui en knoflook en doe ze samen met de currypasta, tomatenpuree en de specerijen in de keukenmachine. Maal alles tot een pasta. Verhit een wok en bak de pasta in wat olie gedurende twee minuten. Zorg ervoor dat de pasta niet verbrand. Snij de kipfilet in blokjes en voeg toe. Bak nog 2 minuten tot de kip rondom gekleurd is. Voeg de kokosmelk toe en laat zo'n 10 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Gebruik je kippendijen, laat ze dan minimaal 20 minuten garen in de saus. Rooster intussen de amandelen kort in een droge koekenpan. Strooi de amandelen over de curry voor het serveren. Serveer de curry met rijst, naanbrood, pappadums en/of creme fraiche.

Op de website http://www.aziatische-ingredienten.nl/ kun je meer lezen over - de naam zegt het al - alle ingredienten die in de Aziatische keuken gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten