woensdag 4 mei 2011

Roberto Gelato in Utrecht

Wat een toeval, als we thuiskomen uit Toscane ligt de Foodies Magazine op de mat en die staat helemaal in het teken van Italië. In de Foodies staat een mooi artikel over Roberto Gelato in Utrecht. Deze ijssalon is meerdere malen uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland, en dat moet geproefd worden. Het ijs is inderdaad verrukkelijk. Ik ga voor de smaken Sicilia, Witte Vrouwen, Coca-cola en Cappriccio. Op http://www.lekkerijs.nl/ kun je alle smaken zien. Naast de vaste smaken maakt Roberto elke week een smaak die hij nog nooit eerder heeft gemaakt. Deze week was het yoghurt-stracciatella. Hij experimenteert ook met bizarre smaken; haringijs, knoflookijs en bierijs bijvoorbeeld. Hoewel de ijssalon bij ons in het dorp ook erg goed is, is een half uurtje rijden voor een ijsje van Roberto zeker de moeite waard.

PS. binnenkort ga ik zelf experimenteren met ijs maken. Ik was zo in hogere ijssferen, dat ik meteen een Magimix ijsmachine heb aangeschaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten