maandag 16 mei 2011

Op = op

Help! De pancetta en salami zijn alweer op. Ook de olijfolie en de pasta gaan sneller dan verwacht. Oftewel: tijd om een kort tripje naar Italië in te plannen en weer inkopen te doen. Over twee weken zitten we er weer voor een paar dagen. Dit keer aan het Lago Maggiore. Naast dat ik natuurlijk dol ben op Italiaans eten, vind ik ook het temperament van de Italianen fantastisch. Een mooi voorbeeld daarvan trof ik van de week aan op http://www.telegraaf.nl/.

'Hamvraag' loopt uit de hand
Terwijl menig Nederlander maar wat uit de muur trekt om zijn maag te vullen, is goed eten voor de meeste Italianen heel belangrijk. Zaterdag liep echter een ruzie over de gouden regels van de eetkunst totaal uit de hand, waardoor vijf mensen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.
Prosciutto cotto (gekookte ham) hoort volgens de Italiaanse kookboeken in flinterdunne schijven te worden gesneden om zijn smaak tot het volle recht te laten komen. Een vrouwelijke klant van een supermarkt in het Toscaanse Livorno klaagde dan ook dat zij te dikke schijven prosciutto had gekregen. Naast de verkoper en de klant raakten de vader van de verkoper en de man en twee zoons van de klant bij de ruzie betrokken, die zich naar het plein voor de supermarkt verplaatste.
De politie en het personeel van drie ambulances kwamen er aan te pas om de gemoederen tot bedaren te brengen, aldus Italiaanse media.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten