maandag 23 mei 2011

Gele groentencurry

Ook voor mensen die vegetarisch eten is dit een heerlijke curry. Ik serveer hem meestal naast mijn garnalencurry of rode kipcurry, maar op een vleesloos dagje is deze curry in z'n eentje al prima. Omdat er aardappels in de curry zelf zitten, maak ik hier meestal geen rijst bij. Ter aanvulling kun je pappadums of naanbrood erbij serveren.

Wil je een Indiaas/Thaise rijsttafel? Maak dan alledrie de curries en serveer ze in grote schalen. Zet er een kom rijst bij, pappadums met mangochutney (potje of zelfgemaakt), naanbrood met komkommer-muntraita en een lekkere Oosterse salade.

De simpelste komkommer-muntraita maak je door een halve liter yoghurt te mengen met een geschilde, geraspte, met zout bestrooide komkommer en flink wat gehakte verse munt. Voor de smaak voeg ik altijd een theelepel suiker toe. Zo krijg je een hartig-zoete dip, lekker fris bij de pittige curries.

Gele groentencurry

500 gram winterwortelen, in plakjes gesneden
500 gram vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gele currypasta
2 blikken tomaten

Verhit een wok met wat olie. Bak de wortelen, aardappelen, ui een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Pers de knoflook erboven, voeg de gele currypasta toe en bak nog een minuutje. Doe de blikken tomaten erbij, deksel op de wok en laat in ongeveer 15 minuten gaarpruttelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten