Ook voor mensen die vegetarisch eten is dit een heerlijke curry. Ik serveer hem meestal naast mijn garnalencurry of rode kipcurry, maar op een vleesloos dagje is deze curry in z'n eentje al prima. Omdat er aardappels in de curry zelf zitten, maak ik hier meestal geen rijst bij. Ter aanvulling kun je pappadums of naanbrood erbij serveren.
De simpelste komkommer-muntraita maak je door een halve liter yoghurt te mengen met een geschilde, geraspte, met zout bestrooide komkommer en flink wat gehakte verse munt. Voor de smaak voeg ik altijd een theelepel suiker toe. Zo krijg je een hartig-zoete dip, lekker fris bij de pittige curries.
Gele groentencurry
500 gram winterwortelen, in plakjes gesneden
500 gram vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gele currypasta
2 blikken tomaten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten