Het was al een tijd geleden aangekondigd, maar nu is het echt zover... restaurant El Bulli in Rosas aan de Catelaanse kust is dicht. Zaterdagavond was de laatste avond dat Ferran Adria zijn kookkunsten tentoonspreidde. El Bulli wordt nu een onderzoekscentrum waar Ferran Adria zich verder gaat verdiepen in het moleculair koken. *Snik*, daar gaat mijn grote droom. Op de eerste plek van mijn lijstje to-do-before-I-die stond 'Eten bij El Bulli'. De kans op het vervullen was sowieso niet erg groot, omdat El Bulli jaarlijks een miljoen (ja echt, ik overdrijf niet, één (1) miljoen) aanvragen krijgt en er slechts plek is voor 50 gasten per avond en het restaurant slechts zes maanden per jaar open is.
Het mooie van het verhaal is wel dat ons misschien nog spectaculaire ontdekkingen te wachten staan. Ferran Adria heeft zoveel betekent voor het hedendaagse koken op topniveau, als juist hij zich verder gaat verdiepen in het moleculair koken, dan ben ik benieuwd waar hij mee gaat komen. We houden hem in de gaten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten