donderdag 18 augustus 2011

Recensie Restaurant 'Southern Cross' in Heemstede

Al een tijdje geleden beloofde ik te bloggen over restaurant Southern Cross in Heemstede. Op een zaterdag gingen de man en ik, zoals wel vaker, herten spotten in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Na een half uur in de plensende regen en een score van vier herten, vonden we het welletjes en zijn we naar Heemstede gereden om een hapje te eten bij Australisch restaurant Southern Cross.

Een warm onthaal in een mooi Australisch interieur. Terrakleurige muren, behangen met de bekende gele waarschuwingsborden, didgeridoo's en aboriginal art. Het was zo druk dat we ons voorgerecht aan een bartafel genuttigd hebben. De prijzen zijn aangenaam (drie gangenmenu voor 32,50 euro) en de menu- en wijnkaart nog aangenamer. Er wordt op goed niveau gekookt, verfijnde gerechten met veel smaak.

Vooraf namen we de coquilles en salade van emu. Als hoofdgerecht voor mij de lamsfilet met muntspinazie en asperges en voor mijn tafelgenoot de barramundi met een fantastische Maleisische chilisaus. Als nagerecht de lekkerste cheesecake ooit.

Al met al een fantastisch restaurant om voor een leuke prijs goed te kunnen eten. En omdat het Australisch is en er dus vooral met Australische producten gewerkt wordt, staat er weer eens iets anders op de kaart dan de standaardgerechten. Wil je alvast in de stemming komen? Ga dan naar www.southern-cross.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten