maandag 15 augustus 2011

Nigella's chocolademousse

Ooit kwam de Goddelijke Huisvrouw erachter dat ze marshmallows kon gebruiken in plaats van ei. En zo werd deze chocolademousse geboren. De marshmallows zorgen ervoor dat de mousse stevig wordt en de smaak is heerlijk, anders dan gewone chocolademousse, maar zeker het proberen waard. Bovendien vind ik deze mousse gemakkelijker te maken dan klassieke chocolademousse op basis van eieren. Ik zag Nigella Lawson de mousse maken in 'Nigella's Express', zij maakte de melkchocoladebruine versie. Onderstaand recept is iets aangepast, omdat ik erg van witte chocolade houd.

Witte chocolademousse

150 gram marshmallows
50 gram boter
250 gram witte chocolade
4 eetlepels water
300 gram slagroom
1 eetlepel vanille essence

Verwarm de marshmallows met de boter, chocolade en het water tot alles net gesmolten is. Klop de slagroom stijf met de vanille essence en meng het marshmallow-chocolademengsel erdoor. Schep in mooie coupes en laat een uurtje opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten