woensdag 10 augustus 2011

Minipizza's

Waarschijnlijk was het Nigella, zij heeft altijd van die slimme recepten. Anyway, ergens las ik dat, als je lui bent en geen uren in de keuken wilt staan (en die gemoedstoestand maak ik nogal eens mee), je pizzabodems van pitabroodjes kunt maken. Sindsdien liggen pitabroodjes standaard bij ons in de kast. Ik ben nogal van de lekkere kaasjes, maar soms hebben we iets teveel kaas en andere restjes in de koelkast staan. Dit recept is perfect om al die restjes weg te werken. De bodem wordt heerlijk knapperig, omdat de pitabroodjes zo lekker dun zijn. Ook als late night snack op een feestje doen ze het goed trouwens.

Minipizza's voor 4 personen

8 pitabroodjes
1 blik 'polpa di pomodori' of tomatenblokjes
alle soorten kaas die je in je koelkast hebt liggen (roomkaas, geraspte kaas, parmezaan, mozzarella, geitenkaas, gorgonzola, cheddar, brie, camembert, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan erop, gewoon proberen)

Optioneel: uien, ansjovis, blikje tonijn, tomaatjes in schijfjes, basilicumblaadjes, blokjes courgette, plakjes knoflook, reepjes ham, blokjes kipfilet, olijven etc. etc.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pitabroodjes doormidden en besmeer iedere helft met de tomatenpolpa. Beleg daarna de rondjes met alles waar je zin in hebt. Schuif ze drie minuten in de oven en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten