zaterdag 13 augustus 2011

Tortilla

Nog zo'n heerlijk gerecht waarin je allerlei restjes kunt verwerken. De basis van een tortilla vormen zes eieren & een flinke portie geduld. Aardappel is ook een veel voorkomend ingrediënt. Oftewel: heb je wat gekookte aardappels over van de vorige dag? Snijd ze in plakjes of blokjes, snijd er een uitje bij, en wat spekjes, gooi alles in een koekenpan en bak even. Zet het vuur zo laag mogelijk. Kluts de zes eieren met wat zout en een scheutje room. Giet het eimengsel over de aardappels heen. Deksel op de koekenpan en 15 tot 20 minuten geduld. Hoe lager het vuur, hoe mooier de tortilla gaart. Als de tortilla van boven gestold is en twee keer zo hoog als toen je alles in de pan deed, is hij klaar. Nu is het de kunst om de tortilla vanuit de koekenpan heel op een bord te krijgen en er mooie punten van te snijden. Zowel warm als koud erg lekker. Op de foto: tortilla met aardappel, dille en geitenkaas. Ook courgette combineert lekker. Of gerookte zalm. Of chorizo. Eigenlijk kan alles er wel in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten