woensdag 27 juli 2011

Roberto Gelato's tranenijs

Al eerder blogde ik over Roberto Gelato en zijn verrukkelijke ijs dat in Utrecht verkocht wordt. Elke week maakt Roberto een bijzondere smaak, en elk jaar tart hij de grenzen van de smaak door met een bijzonder-bijzondere smaak te komen. Zo was er vorig jaar bloedijs verkrijgbaar. Voor de duidelijkheid: gemaakt van dierenbloed, niet van mensenbloed natuurlijk. Voor Roberto is het logisch: “Waarom niet? Vroeger was bloed een belangrijk ingredient in veel gerechten. Dus waarom zou je niet een lekker bloedijsje kunnen maken?” Dus... Ook sigarenijs heeft hij al een keer op de kaart gehad. En dit jaar dus tranenijs. Gemaakt van echte kindertranen. In een interview met Coen Sanders op 3FM legt Roberto de filosofie achter het ijs uit: als je als kind verdriet hebt dan is het fijn als je een ijsje krijgt als troost, en wat is er mooier dan een ijsje gemaakt van jouw tranen, zo eet je je verdriet als het ware op. Hoe het werkt staat uitgelegd op de website http://www.tranenijs.nl/:

'Bij Roberto kun je een speciale tranenvanger komen halen. Bewaar het bakje thuis tot je helaas een keer moet huilen. Probeer zoveel mogelijk tranen in het bakje op te vangen, dat natuurlijk niet helemaal vol hoeft en zet het bakje dan goed afgesloten in de koelkast. Beschrijf kort de reden van je verdriet, dit mag ook een tekening zijn. Lever het bakje, de tekening en de ingevulde kaart bij ons in. Je ontvangt dan direct een heerlijke bol ijs als troost voor je verdriet.Als er voldoende tranen zijn, gaan wij aan het eind van het seizoen tranenijs maken.'

Mocht Roberto nou niet genoeg tranen bij elkaar krijgen dan heb ik nog wel een alternatief ideetje: wat dacht u van regenijs. Van regen hebben we namelijk meer dan voldoende. En als troost voor al die regen die we moeten verduren, lik ik de regen graag op in de vorm van een ijsje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten