Twee jaar geleden heb ik een fantastische avond gehad in twee sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. De avond begon met amuses van gerookte paling en wasabimousse, aardappel en pata negramousse, zwarte gepofte rijst met tonijn en wakame, gepofte tomaat en sorbetijs, zoet toastje met ganzenlevermousse, spareribsoep. Daarna een salade met zeevruchten en kreeftensaus en gerookte forel met aardappelbrunoise, mousseline, truffeljus. Het hoofdgerecht was haas van de hazepeper. Een dessertamuse van ijs met knettersuiker en als nagerecht een perentaartje met rieslingsorbet. Hoogtepunt van de avond was een kijkje in de keuken en een praatje met chef Martin Kruithof himself.
En nu serveert De Lindenhof ook op het water. Martin Kruithof is constant bezig met vernieuwing en wil gasten een dagje op topniveau aanbieden. Vanaf 95 euro per uur huur je een sloep of een Lemsteraak inclusief kapitein en natuurlijk hapjes en drankjes. Naast de bootverhuur en het restaurant kun je bij de Lindenhof ook overnachten in een van de twee luxe suites. En ’s ochtends geniet je van een tiengangenontbijt van de chef.
Tijd om weer eens richting Giethoorn te gaan! Wil je meer zien en lezen? Hier staat een geweldige recensie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten