vrijdag 17 juni 2011

Smaaktest Cola

Er is een nieuwe cola op de markt: Oggu cola. Volgens de fles een 100% biologische frisdrank waar de makers trots op zijn. De ingrediëntenlijst ziet er inderdaad goed uit: koolzuurhoudend water, biologische rietsuiker en caramel, biologisch sap van citrusvruchten en natuurlijke en biologische aroma's. Kijk, dat zijn ingrediënten die ik snap, die gewoon verkrijgbaar zijn, zonder allerlei chemische rotzooi. De prijs van een 1,5 liter fles is vergelijkbaar met die van Coca-Cola. 
Maar dan de smaak.... De echte coladrinker bij ons thuis is de man, dus die mocht het nieuwe drankje als eerste testen. Zijn conclusie: lekker, anders dan cola, iets frisser van smaak. En inderdaad, het smaakt anders. Sterker nog, als je goed proeft, smaakt het niet echt naar cola. Het is ook veel lichter van kleur, eerder icetea dan cola. Lekker is het zeker, maar in de verste verte niet vergelijkbaar met echte cola.
Naast biologische cola maakt Oggu ook biologische 7-up en fanta. Biologisch is fijn, het klinkt in ieder geval minder ongezond dan de 'echte' frisdranken. De naam Oggu komt overigens uit het Latijn: het is een samentreksel van Organico Gusto (biologische smaak). De filosofie van het merk staat uitgebreid uitgelegd op de website van Oggu: http://www.oggu.com/. Na het lezen van dit verhaal, smaakt het drankje nog lekkerder (en gezonder).



1 opmerking:

  1. Ineens viel mijn oog er op bij de AH en ik moest aan dit verhaal denken! Meegenomen bij gebrek aan beter (lees: zero) en het bevalt prima! Inderdaad geen cola, maar een goed alternatief voor af en toe of nu en dan! Minpuntje is nog wel dat er geen cafeïne in zit...

    Ga zo door met je leuke blog!

    Groet,
    Michiel

    BeantwoordenVerwijderen