zaterdag 4 juni 2011

Het Gouden Windei

De Gouden Windei verkiezing gaat weer van start! Foodwatch reikt het Gouden Windei jaarlijks uit aan de voedselfabrikant die het meest misleidende product heeft verkocht. En wij, de consument, mogen kiezen welk product dat is. Vorig jaar was het drankje Actimel van Danone de winnaar. 'Actimel is peperduur, bevat te veel suiker om echt gezond te zijn en zijn zogenaamd bijzondere bacteriesoort doet niets significants meer dan gewone yoghurtbacteriën', aldus Foodwatch.

Ook dit jaar staat er weer een aantal mooie producten op de lijst.

  • Blue Band Goede Start witbrood (met HOUTvezels), maarja, vezels zijn vezels zullen ze vast bij Blue Band denken.
  • Crystal Clear Shine Cranberry Vlierbloesem - een kristalhelder drankje waar vooral veel suiker in zit en verder vrij weinig, maar ja, wat kun je verwachten dat er in een doorzichtig drankje zit? In ieder geval geen rode cranberries.
  • En verder Honig aspergesoep, met maar liefst 0,5 % asperges, Liga Fruitreep met 46% fruitvulling (waarvan nog geen 7% fruit) en een kinderdrankje van Nestlé waar een zweem van fruit overheen hangt.
Worden we nu met z'n allen genept? Het lijkt er wel op. We willen met z'n allen steeds gezonder, maar ook steeds makkelijker. En liefst ook nog goedkoop. Kwaliteit kost tijd (en geld), en dit heeft er bij mij toe geleid dat ik steeds meer dingen zelf maak. Met producten die mijn oma zou herkennen. Waarbij voorop staat dat het vaak snel&simpel is, maar wel lekker en gezond.

Meedoen met de verkiezing? Ga naar http://www.foodwatch.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten