dinsdag 14 juni 2011

BBQ

Het BBQ-seizoen is weer begonnen! Ik ben bezig met het organiseren van een BBQ voor ons gehele appartementencomplex. Fijne BBQ recepten zijn welkom, stuur ze als reactie op deze blog.

Hieronder een recept van mijn schoonvader - enigszins aangepast aan mijn eigen smaak. Als we bij mijn schoonouders barbecueën, komt er niets anders op de BBQ dan deze sateetjes, verrukkelijk!


Saté van speklapjes voor op de BBQ

Ingrediënten
heel veel speklappen
10 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sambal
10 eetlepels poedersuiker
gemberpoeder
kerriepoeder
paprikapoeder
sereh
veel geperste knoflook
peper

Meng de ketjap, sambal, poedersuiker en knoflook in een grote schaal. Voeg naar smaak 1 theelepel of meer van de gember, kerrie, paprika, sereh en peper toe. Roer goed door en leg de speklappen een nachtje in de marinade. Rijg ze daarna aan sateprikkers (eerst even in water geweekt om verbranden te verkomen) en leg ze op de BBQ. Als ze bijna zwart zijn, zijn ze klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten