zondag 10 april 2011

IJstijd

Het is weer heerlijk weer vandaag. Zo warm dat het tijd voor ijs is. En toevallig zag ik van de week op TV Jamie Oliver in de weer met een lekkere topping.

Topping voor ijs
Doe 4 el koffiebonen in de keukenmachine en maal ze heel fijn (je kunt ook 2 el oploskoffie gebruiken). Doe er een reep pure chocolade in stukjes bij en een handvol blanke hazelnoten. Laat nog even malen tot je een soort koffie-chocolade-notencrunch hebt. Bewaar in de vriezer.

Nog lekkerder: ijs met crunchy topping en karamelsaus uit de vorige blog. En dan meteen ook even de lekkerste milkshake:

Koffiemilkshake
Doe drie bollen vanilleijs in een maatbeker. Voeg een dubbele espresso toe. Even mixen met de staafmixer. Misschien nog wel lekkerder bedenk ik nu: voeg een scheutje karamelsaus toe voor het mixen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten