donderdag 20 oktober 2011

Starbucks

Starbucks, either you love it, or you hate it. Well, I love it.

Zoals op elke hoek van de straat in New York een deli te vinden is, zo struikel je ook over de Starbucks. Gemiddeld vijf per dag. Gemiddeld. 's Ochtends beginnen met een dubbele espresso. Zo rond tienen een flinke bak Americano (een soort thee met koffiesmaak). Dan na de lunch, als het echt warm is, een Java chip frappucino. Na het diner een white chocolate mocha en de dag afsluiten met een van bovengenoemde varianten, gewoon omdat het kan.

White chocolate mocha blijft favoriet, ook thuis. Vooral in de winter. Het smaakt als warme chocomel met een vleugje koffiesmaak. Zelf maken? Ik heb wat geëxperimenteerd en hier is het recept:

Verwarm een pakje houdbare slagroom (200 ml) met een reep witte chocolade. Draai, zodra de chocolade begint te smelten, het vuur uit. Roer tot alle chocolade is opgelost. Giet in een flesje en bewaar in de koelkast. Voor de koffie: giet ongeveer twee eetlepels van het slagroom-chocolademengsel in een koffiebeker. Schenk er extra sterke koffie over en roer even goed. (Senseo: 1 kopje met 2 pads, Nespresso: de zwarte variant, maar dan lungo, volautomaat: 2 espresso).

Er zwerven op het internet overigens meerdere recepten voor WCM rond, zoals deze. Maar omdat ik geen zin heb om voor elke kop white chocolate mocha mijn steelpan af te wassen, en bovendien van romig en vet houd, doe ik 't op deze manier.

1 opmerking:

  1. Las Vegas (LasVegas) Casino - MapYRO
    Find your perfect blend of Vegas, restaurants, nightlife and the 동해 출장마사지 best place to 동두천 출장안마 stay near the 수원 출장샵 Las Vegas Strip. All you 광양 출장마사지 have to do is 시흥 출장안마 drive up the stairs,

    BeantwoordenVerwijderen