maandag 28 maart 2011

Restaurant Dara in Amersfoort

Wat leuk, wat hip. De mensen bij restaurant Dara in Amersfoort hebben het helemaal begrepen. Na de tapas en de antipasti hebben nu ook de mezzes definitief hun plek in Nederland veroverd. En voor die verrukkelijke mezzes kun je uitstekend bij Dara terecht. Op hun website http://www.dara.nl/ kun je alvast in de stemming komen door de menukaart te bekijken.

Dara noemt zichzelf een 'wereldrestaurant' en is gevestigd aan de Eemhaven bij de historische stadspoort van Amersfoort. Een prachtige locatie: buiten een groot terras en binnen fantastisch ingericht door architectenbureau FAT uit Londen. Oosterse lampen, een wereldse sfeer, grote zilveren schalen waarop het eten geserveerd wordt en een open keuken.

Wij waren er op een woensdagavond en het verbaasde ons hoe druk het was, een goed teken. Die drukte deed overigens niets af aan de vriendelijke en snelle bediening. De kaart van Dara bestaat uit twee delen: de klassieke voor-, hoofd- en nagerechten uit de hele wereld en daarnaast een mezzes kaart met een aantal kleine gerechtjes waarvan je er per twee personen zo'n vijf a zes kiest. Wij kozen voor een variatie aan mezzes.

Als appetizer krijg je een pappadum en stuk brood met een dip van walnoten en een dip van witte bonen. Dat is alvast een goed begin. Daarna kwamen de mezzes. De runderragout en het libanese lam waren goed op smaak. De taramosalata (dip van viskuit) was versgemaakt evenals de babaganoush (dip met aubergine) en de Catalaanse rouille. De dara borek (filodeeg gevuld met spinazie en feta) was verrassend en erg lekker. Alle mezzes worden geserveerd met vers Turks brood. Aan een stuk of zes mezzes heb je inderdaad meer dan voldoende voor twee personen, en zo niet, dan bestel je gewoon nog wat bij of kies je uit een van de lekkere desserts als tiramisu of baklava.

De rekening is een feestje, wij waren met z'n tweeën, inclusief drankjes waaronder een heerlijk glas Marokkaanse wijn, slechts 40 euro kwijt. Ook fijn: Dara is elke dag open vanaf 11.30, dus ook perfect voor de lunch. Dit is een restaurant waar je ons zeker de komende zomer vaak op het terras zult vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten